COVES DEL SALNITRE


La Muntanya de Montserrat, de renom universal per la seva fesonomia i el seu monestir, amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut. Una variada gamma d'avencs i coves foraden l'aparentment compacte massís conglomeràtic de Montserrat. Entre elles destaca la Cova del Salnitre, coneguda arreu tant per la seva espectacularitat que fascinà i inspirà al llarg dels anys artistes com Rusiñol i Gaudí, com per ser la que millor resumeix la història de l'espeleologia catalana.

L'acció de l'aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d'anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge kàrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.

Només cal traspassar el llindar de l'entrada per encetar un recorregut d'aproximadament 500 metres seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les successives generacions d'espeleotermes (estalagtites, estalagmites i columnes). Passeig enriquit per experts guies que, a més d'explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l'hàbitat dels primers pobladors neolítics de Montserrat i ens endinsaran en un món de llegendes.

Més informació al web oficial de l'Ajuntament de Collbató

GALERIA FOTOGRÀFICA

          
           

Val la pena apropar-se i us proposem de fer la següent excursió:

COLLBATÓ-MONESTIR

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.


anar amunt