HERBA DE SANT JORDI


CENTRANTHUS RUBER


Nom Popular: Herba de Sant Jordi

Tipologia: Herba

LLocs on viu: Qualsevol lloc amb humitat al sòl.

Descripció: Es tracta d'una herba alta que pot arribar gairebé al metre d'alçada si es troba en condicions favorables. Té un color verd esblanqueït i es presenta en forma de mates compactes, gairebé sempre en grups nombrosos.

Les fulles, acabades en punta, són clarament oposades en la inserció a la tija; les superiors no presenten pecíol, però les inferiors sí. La vora és entera.

El que més crida l'atenció d'aquesta planta és la seva floració. Les flors són molt petites, però es troben agrupades en cims densos. El color és vermellós. Floreix en una temporada molt llarga que comença el maig i s'allarga ben bé fins al setembre.

Propietats medicinals

Antiespasmòdiques: contra qualsevol trastorn de tipus nerviós -palpitacions, espasmes, vòmits, esgotament nerviós. Infusió d'uns 10 grams de la rel de la planta que es deixa reposar durant tota la nit.

Recol·lecció i conservació: La primavera o la tardor és la millor estació per recol·lectar les rels de la planta. Netejar i deixar assecar en un lloc ventilat.

MOLT IMPORTANT: Pel que fa als usos medicinals que us indicarem, cal tenir en compte que l’acció de les herbes no és mai innòcua, i que poden tenir efectes incompatibles amb qualsevol altre medicació que estigueu prenent, per tant, de la mateixa manera que no ens hauríem d’automedicar amb les medicines convencionals, us recomanem que abans d’iniciar qualsevol tractament amb herbes ho consulteu a un especialista.

Aquesta planta va ser fotografiada pel Josep M. a la zona de Sant Miquel.

Bibliografia i llocs web

Llibre de flora i vegetació: El Parc Natural de Montserrat-Josep Maria Llorach.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.


anar amunt