LLIBRE DE VISITES

Ens agradaria saber la teva opinió sobre nosaltres, el nostre web i el blog, així com tenir constància dels nostres visitants. T'animem a que signis el nostre llibre de visites i comentis lliurament tot el que vulguis, que trobes a faltar, que hi posaríeu... Agraïm les vostres opinions.

27 comentaris:

Anònim

Hola!

M'ha arribat a les mans un llibre que conté una poesia del poeta monistrolenc Jaume Serch(1923),que no m'he pogut estar de compartir-la amb vosaltres.

Carmen


Camins de Montserrat


D'on ve aquest pelegrí
que fa tan dolça olor de romaní?


-Tens la pell embrunida
amb una morenor que llença llum.

-I on els aritjols l'han ferida
se m'hi escapa un perfum.

-En les teves parpelles
hi ha com una foscor d'eternitat.

-Però la resplendor de les estrelles
hi porto en tot esclat.

-On hauràs fet la ruta
que, encar després de tant pelegrinar
assedegat i boca eixuta
tens esma de cantar?

-Per un lloc on llums d'alba
deixen la serenor clavada al cor
i un dolç regust de Salve
als llavis, que mai mor.

-Si ja l'has t'apuntales,
serves dels teus camins algun anhel?

-Ai!si em naixien ales
m'enfilaria al cel.

-El teu pelegrinatge
té un misteri: revela'ns-en el si.

-Jo puc donar-vos mon guiatge
si volguéssiu venir.

-Passa al davant. Partim ben aviat.
-Doncs, au, anem camí de Montserrat.


Jaume Serch

Anònim

Hola,
Crec que cal felicitar tasques com la vostra. Puc "presumir" de ser un gran coneixedor de la serra per la infinitat de vegades que hi he fet excursions i em semblen prou ben explicades totes les rutes que heu ressenyat.
De tota manera, des de Monistrol poble només he partit tres vegades(una va ser ahir), i ahir vaig fer per primera vegada un camí popular: la drecera dels tres quarts. Buscant informació sobre aquest camí des de casa em vaig topar amb la vostra web. Reitero la felicitació.
Com que he vist la mena de sortides que feu i el vostre calendari, vull aprofitar per donar-vos un consell a partir de la meva experiència d'ahir: la canal de Sant Jeroni està molt malament. Encara rai que la voleu fer de pujada, perquè jo ahir de baixada ho vaig passar magre per no llepar el terra amb el cul un munt de vegades. Suposo que han estat les pluges de l'últim any i el trànsit de persones, però s'ha convertit en una mena de tartera del Pedraforca per lo pelada que està i el munt de graveta que amb el pendent la tornen molt relliscosa. En especial el tram que va des de la bifurcació a la ferrata Teresina fins entrar de veritat al bosc de dalt. Aquell pas que hi ha una corda i una fusta amb una mena de petits graons està fotut ... pero encara us aguantarà.

Res més, us aconsellaria un munt de rutes o variants a les vostres. Jo sóc un enamorat de la drecera de Fra Garí a Collbató, i per allà començo una ruta directa a la Miranda de Santa Magdalena que vaig improvisar fa un parell d'anys. La vaig fitar, però o les cabres o algú que no li va agradar la nova via, em van tirar a terra tots els munts de pedres que vaig posar. També m'agrada fer la travessa a Frares. Els passos equipats no tenen una dificultat especial. O la travessa a Agulles (només té un pas equipat). La veritat és que tots els corriols amunt marcats al mapa de l'alpina que parteixen de la volta a Frares-Agulles (Can Maçana-Refugi Barbé-Pas del Príncep-Coll de Porc-Cadireta-Can Maçana) els he fet, i fins i tot en vaig descobrir un amb marques de pintura que no es ressenyava al mapa.

Em temo que no us fa gaire falta, però si alguna vegada em voleu demanar opinió o consell d'algun camí de Montserrat, amb molt de gust us el donaré. No uso gaire el correu electrònic, però un cop a la setmana m'acostumo a mirar el compte de mulleres2005@wanadoo.es

Salut,
Toni.

Kesua

Hola Toni.

Abans de res agrair-te el teu comentari.
La canal de Sant Jeroni que volem fer el diumenge ja l’havíem fet un cop al voltant de Juliol de 2008 i estem d’acord amb tu que està molt malmesa. Però com la volem incloure a les excursions apeupermontserrat ja que era una de les clàssiques, mirarem de fer-la. Això sí, segur que una bona suada ens costarà.

Ara hem recuperat les sortides d’exploració, no les posem al web, que les teníem una mica deixades. I com tu mateix comentes sí que estem interessats en qualssevol informació de camins. Sense anar més lluny, no hem fet la travessa pels Frares per la zona equipada. Però ara hem obert una porta a les canals equipades i les vies ferrades i la veritat en això estem verds.

Has obert la nostra curiositat amb la ruta que dius que vas obrir des de Fra Garí fins a la Miranda de la Magdalena, aquesta nova ruta ens l’has d’explicar amb més detalls.

Una altra pregunta, al llibre caminant a Montserrat hi ha descrita una ruta que diu:

COLLBATÓ-MONESTIR PEL PAS DE LA PANXA, EL PAS DE LA BARRINADA I EL TORRENT DE LA FONT DEL ESCOLANS.

Com el llibre és molt vell, tot i que encara continuen venent-lo a les llibreries, no sé si et pot fer aquesta excursions, saps alguna cosa?
Gràcies de nou per la teva informació i estàs convidat sempre que vulguis a venir a les nostres sortides o qui sap, a les que tu proposis.

Salut!
Josep M.

Anònim

En primer lloc feliçitats per aquest blog. Som uns enamorats de Montserrat i com a tal, ens hem permes la llivertat de penjar el vostra blog en un apartat que tenim ( Blogs " Coleguitas " ). En el nostra - Petjacims -. Esperem que no representi cap mal de cap, En cas contrari, ens feu un toc i el farem fora. Disculpeu aquest atreviment. . . . . Quim

Kesua

Hola Quim,

Agraïm les teves felicitacions i cap problema per linkar-nos. Nosaltres també hem linkat el teu blog tant al web com al blog. Un dels nostres objectius és poder contactar amb gent que conegui la muntanya i estigui disposada a compartir les seves experiències i que tots ens poguéssim aprofitar d'aquesta informació.
Nosaltres mateixos, segurament, en properes sortides a Montserrat des de Monistrol et demanarem opinió de possibles rutes o indrets.

Ens veiem per Montserrat!

Josep M.

Santi Simó

Us volia felicitar pel treball que heu realitzat amb la vostra web i agraïr-vos que ens faciliteu totes aquestes rutes tan ben detallades. Ahir vàrem fer la ruta Can Massana-Coll de Porc amb la família i utilitzant la vostra ruta va sortir perfecte!
Endavant amb les caminades, salutacions.

Kesua

Hola Santi,

Abans de res agraïr-te el comentari del nostre web.

Estem encantats de poder col·laborar a que la gent s'apropi a Montserrat i que gaudeixi de les magnífiques rutes a peu que es poden fer.
Per a nosaltres és un plaer poder compartir les caminades i saber que ajudem a la gent en les saves sortides.

Ens veiem per Montserrat!!!

Josep M.

Anònim

Us felicito pel blog, és genial!!
M'encanta anar a fer excursions per Montserrat, tot i que sempre acostumen a ser les mateixes (Monistrol-Monestir-St. Jeroni, St. Dimes, St. Benet... i poquetes més).
He vist algunes rutes molt guapes i molt ben explicades, des d'avui mateix em queden pendents per fer! Moltes gràcies nois!!

Anònim

Moltes felicitats per la pàgina!!

Anònim

Hola a tots, soc l´Albert Cogul de Lleida, i com a fanatic d´aquesta serra, escalador, excursionista, pasejant, i seguidor del magnific llibre Montserrat Pam a Pam (Operacio Montserrat) tambe arreplego tot allo que te a veure amb Montserrat i os faig arribar un conte publicat al butlleti Mensual numero 4 del centre excursionista Montserrat, publicat l´any 1923

En el joc de roques que formen la professó dita les Agulles de la Muntanya de Montserrat, allí prop de Can Massana, n´hi ha una que per sa forma simula un monjo cap pelat amb la vesta tirada i la cugulla deixada anar sobre l´esquena. Mira com si diguessim, envers Manresa amb posat encantat i seriós.
la tradició, i mes la fantasia del poble, en conta algunes cabories que apuntarem.
Era un frare llec de molt bona familia el qual havia tingut relacions amb una damisel-la de la part del Pirineu, mes li esdevingué vocació cridat per Déu a santa vida i més santes obres.
Va entrar al Monestir i amb llurs exemples va edificar a tothom i més a ses germans de regles tenint-lo per un sant.
El diable que sempre barrina va fer anar a la que havia sigut la seva promesa a veure´l i éll a sa vista va sentir-se defallir l´anima i cos i el record del món va emportar-se-li´n l´esperit de nou
Déu en cástic de sa poca constància i fe va petrificar-lo hi posar-lo com a penyal a la muntanya del Montserrat perquè fos més fantástica i servís d´exemple als pocs constants i renegats de sobre la terra.
Allí els vianants que passen per la carretera de Madrid a la Junquera, al ésser a l´indret del poble del Bruch peregunten per les roques de la Muntanya i tots els dits els senyalen El Frare.

L´escrist esta signat per Emili Pascual d´Amigó

tambe he tingut la sort de d´aconseguir, a mes d´aquests butlletins historics,alguns llibres, entre ells una autentica joia com es la guia de Montserrat, escrita per Lorenzo estivill de la colecció (la Montaña i el Mar) editat l´any 1949 amb el precinte intacte, per tant sense cap lectura anterior.
ja hos fare arribar escrits i curiositats.
Espero poder participar amb alguna de les vostres sortides mensuals
Una Abrassada a tots

Kesua

Hola Albert,

Gràcies per fer-nos arribar aquesta magnifica llegenda del Frare. A mi personalment, també m’agraden totes aquestes històries i llegendes que envolten a la meravellosa muntanya de Montserrat.

Sobre el llibre Montserrat Pam a Pam (Operació Montserrat) no tinc el plaer de haver-ho llegit, però ho faré. El tema de l’escalada, tot i que és un món fascinant no l’hem tocat. Això sí, els que caminem ens quedem bocabadats veien com progressen per les parets verticals.

Estarem encantats de poder compartir caminada i històries amb tu per la muntanya màgica.

Ens veiem per Montserrat!

Josep M.

Anònim

hola amics.
em permeto sugerir-vos que podrieu afegir a la llista de canals equipades la Canal del Llorer que es pot fer de pujada sense cap equipament adicional, anant en compte això sempre... Al final d'aquesta canal es pot pujar la Gorra Frígia per acabar de rematar una jornada ben engrescadora. Moltes gracies per la pàgina, aniré a fer algun dels itineraris que proposeu que encara no he fet. A seguir així.
Pere.

Anònim

Hola Pere, justament vem fer aquest recorregut que proposes (llorers - Gorra Frígia) el 12 de febrer de 2010 i ens va encantar, especialment pujar al cim de la Gorra... De fet precissament ens plantejàvem repetir-lo a la sortida mensual de Novembre i ho vem comentar en la sortida del Setembre (almenys el tram del canal dels Llorers) i ens falta decidir com atacar el cim amb la seguretat que nosaltres apliquem en les sortides.

Gràcies pel teu comentari.

Oriol. (apeupermontserrat)

Anònim

Molt bon dia,
Dissabte passat (11.12.10) vam fer la ruta circular que descriviu sortint de la Vinya Nova i pujant fins a Sant Jeroni.
Volia agrair-vos el detall de la ruta que ens va permetre gaudir-ne molt.
Felicitats per la pàgina i per la generositat.

Ade i Ignasi

Kesua

Hola Ade i Ignasi,

Ens alegra saber que hem contribuït a la que la gent com vosaltres gaudeixi d'aquesta meravellosa i impressionant muntanya que és Montserrat.
Gràcies pel vostre comentari i animar-vos a seguir descobrint camins i itineraris de la muntanya màgica.

Josep Maria

Unknown

Hola,
soc Claudia.
Ahir vaig anar a la cova de l'Alcada amb la meva parella
i vaig fer servir la informacio del teu blog.
Molt bona
Moltes Gracies

Kesua

Hola Claudia,

Ens alegra saber que us havem guiat a conèixer una de les meravelles que amaga aquesta increïble muntanya, i us animem a continuar descobrint altres racons de Montserrat.

Bones Caminades.

Josep Maria

Pretext

Hola, ultimament he fet algunes fotografies esferiques, algunes de Montserrat:

La Teresina: http://www.panogio.com/nepal/3471101101414
Pas de l'Esfinx: http://www.panogio.com/nepal/3471012271378

Heu de pulsar l'icone de la dreta per pantalla complerta i despres arrosegar amb el mouse, i la rodeta pel zoom.

Kesua

Hola Pretext... molt bones fotos i en especial el Superlópez de l'esfinx!!! Fins ara nosaltres no hem tingut la sort de coincidir amb ell per Montserrat...

Anònim

Hola a tots:
Acabo de coneixer el vostre blog, bo, molt bo, segur que farem algun dels itineraris que proposeu. I Fins hi tot potser que algun dia us acompanyem.
Dolors.

Kesua

Hola Dolors,

Us animem a que feu itineraris per Montserrat, en gaudireu moltíssim!!!.
Ja sabeu on podeu trobar-nos i si és dóna el cas, serà un plaer compartir caminada.

Ens veiem per Montserrat.

Josep Maria

Anònim

Hola, som el Chema i en Francesc. Des de que em vaig atrevir a pujar a Sant Joan amb el funicular que m'he enganxat a Montserrat. Hem fet algunes de les rutes que indiqueu i son fantàstiques. Moltes felicitats per la iniciativa. Algun dia ens apuntarem a les sortides que feu. De moment, som una mica novells encara i no ens atrevim. La guia Alpina aquesta que surt sovint... podrieu indicar-nos una referència per comprar-la ??

Kesua

Hola Chema i Francesc,

Sí, Montserrat enganxa i quan més la coneixes, més enganxat et quedes. Benvinguts al gran club dels apassionats per la muntanya màgica!
Sobre la consulta de la guia Alpina us passem la referència i les característiques. Personalment la vaig comprar a la llibreria del Monestir, però en qualsevol llibreria que toquin esports la podeu trobar.

EDITORIAL ALPINA
MONTSERRAT
Ref. 9788480902472
• Mapa excursionista i guia
• Escales: 1:5.000/1:10.000
• Equidistància: 5 m
• Corbes mestres: a 25 m
• Ombrejat
• Usos del sòl representats a 3 nivells
• Quadrícula UTM amb divisions de 500 m i 1 km
• Compatible GPS
• Itineraris marcats
• Guia amb excursions i dades d'interès

Esperem haver-vos ajudat i si un dia us animeu a caminar amb nosaltres esteu convidats.

Ens veiem per Montserrat.

Josep Maria

Anònim

HOLA SOC EL PERE.TAMBÉ UN ENAMORAT DE MONTSERRAT.AHIR VAM FER VIVAC AL PLA DE LA TRINITAT I AVUI LI HEM DONAT LA VOLTA SENCERA A L'ANELLA EXTERIOR.SOLAMENT DIR-VOS QUE TENIU UN GRAN BLOG.FELICITATS.perepirinchoblogspot.com.PERE ARENAS.

Anònim

benvolgut capitanborde,

Sóc en culla. Fa temps que consulto el bloc i en faig publicitat. He desgastat el camí dels francesos (el meu preferit)... Sempre que hem trobo algú despistat, ja pots imaginar quina pàgina els hi recomano.

Avui mateix he trobat un vell company d'escola (el de "si vols fardà el rata de ... te n'ensenyarà)

Salutacions i bona feina

Anònim

Hello Mista CaptainBorde

This is brigitte, rather old and rusty, but today I am going to "climb" montgros.

Thank you for keeping this useful website.

Regards

Anònim

QUE MOLTES FELICITATS QUE PASEU UN BON NADAL I EL 2012 ENS VEIEM PER MONTSERRAT

En Francesc i el Xema

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.


anar amunt