PORRASSA

ASPHODELUS CERASIFERUS

Nom Popular: Porrassa
Gènere de plantes herbàcies vivaces, d'arrel fibrosa o formada per un fascicle de tubercles; de fulles totes basals, lanceolades, linears o fistuloses; de flors blanques o rosades, amb sis tèpals, disposades en raïm o en panícula; i de fruits en càpsula.
Es fa als relleixos i als replans de la muntanya, sobre sòls poc profunds i rocallosos, amb còdols de la disgregació de les pudingues, codines.
Aquesta planta va ser fotografiada per la Carmen al coll de la Canal del Cavall.

2 comentaris:

Anònim

Curiositats...

aquesta planta, que també és molt abundant a Eivissa i Formentera, segons la EIF (Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera), té propietats medicinals, com també altres utilitats:

CULT POP.L'arrel de la porrassa té propietats medicinals per guarir el mal d'orella, per la qual cosa es buida una part del moniatet, es fa com una pastereta o clotet i, dins, s'hi posa una mica de llet. El moniatet es posa, a continuació, damunt d'una caliuada i es deixa ben escalfar. Després, la mescla de llet i suc fet per la porrassa, s'aplica dins l'orella. De l'eix floral de la porrassa, que al camp d'Eivissa es coneix com espiga de la porrassa i a la ciutat com a canyamussa, temps passat, se'n feien mànecs de plomes d'escriure. També d'aquesta espiga es fan les aspes de molinets de vent.

Miniapeu C

Anònim

Disculpeu-me!

la curiositat que us he explicat abans, es refereix a la Porrassa Asphodelus Aestivus, que és un altre planta -de la mateixa família de la que veieu a la foto- però d'un altre espècie (tot i que són molt semblants, per això m'he confós).

Miniapeu C

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.


anar amunt