PIT-ROIG


Nom científic: Erithacus rubecula.

Família: Túrdits.

Lloc on viu: Viu als boscos humits i també se'l pot veure pels horts, parcs i jardins de les ciutats.

Mida: 14 cm.

Descripció: El pit-roig és un ocell petit i arrodonit. És de color marronós per sobre i gris blanquinós per sota, amb una gran taca vermellosa ataronjada que li omple la cara i part del pit.
El mascle i la femella tenen la mateixa coloració, però els joves són més marronosos i pigats, sense la taca vermellosa.
Menja insectes, cucs de terra, fruits i restes d'aliments.
Fa el niu en un forat d'un mur de pedres o d'un arbre.
La femella pon dues vegades cada any entre 4 i 6 ous i els incuba uns 14 dies.
Els pollets ja volen al cap de 2 setmanes.
Camina i salta pel terra cercant menjar. Quan sent el perill aixeca la seva cua.
Es deixa veure fàcilment durant l'hivern, ja que s'apropa molt als humans.
El seu cant és variat.
Els adults acostumen a estar tot l'any en el mateix territori.
Durant l'hivern arriben al nostre país pit-roigs que venen del centre i el nord d'Europa.

Font de la informació: Plantes i Animals del nostre entorn.

GALERIA FOTOGRÀFICA

0 comentaris:

Publica un comentari

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.


anar amunt